کمی به این اعداد توجه کنید؛ ۷۲ روز، روزی ۱۶ – ۱۷ ساعت پیادهروی کنی تا از مشهد ۲۶۰۰ کیلومتر طی کنی و به حرم امام حسین(ع) در کربلای معلی برسی. این قرار ۲۲ ساله اعضای کاروان انصارالحسین(ع) است. اما ماجرا چیست؟
۱۰ سال است که تمام ۲۶۰۰ کیلومتر را پیاده میرویم
در شهر مشهد مقدس و منطقه شهید رجایی و بلوار حر، مجتمع فرهنگی به نام بقیة الله اعظم(عج) فعال است که کار اصلی آنها تبلیغ و ترویج دین اسلام و مذهب تشیع در سطح شهر است. این مجموعه ۲۲ سال است که کاروانی راه انداخته که در ایام منتهی به ماه محرم پیاده حرکت میکنند تا چند روزی مانده تا اربعین حسینی وارد کربلای معلی شوند. در سالهای نخست زمانی که به مرز ایران میرسیدند، با اتوبوس راهی کربلا میشدند اما محمد رجبی مدیر مجتمع اسلامی بقیه الله الاعظم (عج) میگوید: «قریب ۱۰ سال است که تمام مسیر ۲۶۰۰ کیلومتری مشهد تا کربلا را پیاده میرویم.»
روزی ۱۷ ساعت راه میرویم
اعضای این کاروان در سالهای نخست همه از مشهد بودند اما امسال از ۴ استان کشور خراسان رضوی، تهران، چهارمحال و بختیاری و خوزستان، عضو دارند که همه در مشهد جمع شدند و روز دوم تیرماه در مراسم مفصلی بدرقه و راهی این مسیر شدند. رجبی میگوید: «روزانه ۱۶ – ۱۷ ساعت پیادهروی میکنیم و در مجموع میانگین ۴۵ کیلومتر در روز راه میروند.»
این دلدادگان سید الشهدا(ع) در طول این مسیر همگی لباس سفید رنگی برتن دارند و در صفوف منظمی طی مسیر میکنند. در هر شهر که وارد میشوند، با استقبال با شکوه مردم مواجه میشوند و زمانی هم که بار سفر از شهر میبندند به توشه سفرشان التماس دعاهای مردم افزوده میشود.
میخواهیم اهمیت زیارت امام حسین(ع) را نشان دهیم
از رجبی میپرسم سخت نیست که ۲۲ سال است، این مسیر طولانی را طی میکنید. او خندهای میکند و میگوید: «برای رسیدن به اهداف امام حسین(ع) جانمان را هم میدهیم و هرکاری میکنیم، این خستگیها که چیزی نیست.» رهایش نمیکنم و میپرسم خُب هدفتان چیست. اینبار خنده را کنار میگذارد و مصممتر میگوید: «مهمترین هدف ما این است که بگوییم زیارت امام حسین(ع) بسیار با اهمیت است، پول و مسائل مادی را نباید بهانه کرد. اصل هدف کاروان ما اشاعه و تبلیغ فرهنگ سیدالشهداست که به فرموده مقام معظم رهبری بهترین پادزهر در تهاجم فرهنگی است. ما با این حرکت میخواهیم سیره اهلبیت و مکتب آنان را ترویج کنیم و شور حسینی به پا کنیم.»
کامیونی که پشتیبان زائران پیاده است
آنها همراه خود یک کامیون دارند که در قسمت باربند آن کانکس طراحی شده است که ۲ سرویس بهداشتی و ۲ دوش حمام دارد تا اعضای کاروان در این مسیر بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند. از سوی دیگر آذوقه و آشپزخانهای متحرک هم همراه دارند تا بتوانند برای وعدههای مختلف خود غذا تهیه کنند. رجبی میگوید: «تمام هزینههای کاروان ما از سوی مردم تأمین میشود.»
در این کاروان هر قشری وجود دارد، از خانمها و آقایان گرفته تا نوجوانان که رجبی میگوید: «مسنترین عضو کاروان ما بالای ۷۰ سال و کوچکترین عضو کاروان هم زیر ۱۵ سال دارد. زمانی که یک نوجوان 13 ساله 72 روز پیادهروی میکند تا به کربلا برسد، نشاندهنده زنده بودن جبهه مقاومت است.»
۲-۳ روز مانده به اربعین به کربلا میرسیم
این کاروان در ایام عزاداری ماه محرم به استانهای اصفهان و چهارمحال بختیاری میرسد. برنامه عزاداری آنها در قالب پیادهروی و در جادهها انجام میشود و این دلدادگان سیدالشهدا(ع) در طول این مسیر عزاداری میکنند. آنها ۲-۳ روز مانده به اربعین حسینی به کربلای معلی و وصال ارباب میرسند. / فارس