اربعین به معنای چهلم است، و ۲۰ صفر را که چهل روز بعد از شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا است اربعین حسینی یا روز اربعین می‌نامند . اهمیت این روز به این دلیل است که طبق نقل‌های تاریخی جابر بن عبدالله انصاری ، در این روز به‌عنوان اولین زائر بر سر مزار امام حسین(ع) حاضر شده است. در برخی منابع، علاوه بر جابر ، گفته شده است بازماندگان حادثه کربلا نیز در این روز به کربلا بازگشته و قبر امام حسین(ع) و سایر شهدای کربلا را زیارت کرده‌اند.

کانون فرهنگی تبلیغی جهادی راهنمای زائر :
تشکلی مردم نهاد ، ثبت شده تحت عناوین : کانون فرهنگی تبلیغی و جهادی راهنمای زائر با مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی به شماره ثبت 55382 و گروه جهادی با مجوز رسمی از جهاد سازندگی سپاه به شماره مجوز 3936807014001 و موکب راهنمای زائر با مجوز رسمی از ستاد بازسازی عتبات به شماره 1402275700می باشد که به رسم خدمت و سنت هر ساله جهت راهنمایی زائرین اربعین حسینی (علیه السلام) فعالیت می نماید .

این ستاد در قالب ساختاری دانش بنیان مبتنی بر ماموریت های جهادی و راهنمایی زائرین ، گمشدگان و ارائه خدمات مرتبط متمرکز بوده و تاکنون سعی داشته با برنامه ریزی های مستمر مطلوب ترین خدمات را از : فعالیت های عمرانی و فرهنگی در مناطق محروم کشور ایران تا خدمت به زائرین اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را به عموم مردم ارائه نماید و اکنون با در اختیار داشتن نیروهای جوان خوش فکر و تحصیل کرده که هیچگونه حق الزحمه و درآمدی از این راه کسب نمی کنند، با ارائه 30 خدمت کاربردی درایام اربعین حسینی (علیه السلام) به زائران آن حضرت یاری می رساند .

معرفی 30 خدمت کاربردی راهنمای زائر :

حوزه فناوری :
نرم افزار جامع راهنمای زائر
کارتوگرافی ، چاپ و توزیع نقشه و آموزش مسیریابی
ارائه خدمات مخابراتی ، اینترنت و تماس رایگان

حوزه راهنمایی زائر :
راهنمایی حضوری زائرین
همراهی گمشدگان تا رسیدن به مقصد
معرفی اسکان های مردمی
اسکان موقت زائرین گمشده
گمشدگان و ثبت و جستجوی سیستمی همراهان
ثبت مدارک گمشده و تحویل مدارک به واحد های متولی
حضور مترجمین در ایستگاه ها (عربی،فارسی،انگلیسی و …)
فراخوان صوتی گمشدگان
مرکز تماس و ارائه خدمت از من بپرسید
ارائه خدمت خادم زائر
خدمات امدادی ایستگاه ها در موارد ضروری
تولید محتوای آموزشی خادمین و زائرین
حضور خادمین آقا / خانم
توزیع اقلام ضروری با توجه به سفارش واحد های خدمات رسان از جمله: پتو، چادر و …
ارائه اطلاعات مفید جهت بازگشت زائرین از وضعیت ترمینال های فعال، وضعیت کرایه ها و …
ارائه خدمات هلال احمر در نرم افزار راهنمای زائر
راه اندازی ایستگاه های ثابت و سیار راهنمای زائر

حوزه تحلیل و داده کاوی :
تهیه گزارشات آماری و تحلیلی به واحدهای مربوطه
مدیریت سوالات پر تکرار
تحلیل تقاضای سفر زائرین
توزیع اقلام تبلیغی و فرهنگی
ارزیابی مردمی مراسم اربعین با نرم افزار راهنمای زائر
ارزیابی خدمت رسانی مواکب با نرم افزار راهنمای زائر

حوزه رسانه و تبلیغات :
تهیه و اهدای گردن آویز شناسایی زائرین
طراحی و چاپ برچسب شناسایی موبایل و پاسپورت
نصب بنرهای اطلاع رسانی محیطی در طول مراسم
مدیریت شبکه های اجتماعی راهنمای زادر

در ادامه تصاویر مراسم تجلیل از خادمین ستاد راهنمای زائر در سال 1397 را مشاهده می کنید:

در این مراسم پرچم گنبد‌های مطهر حرمین امام حسین علیه السلام و حضرت عباس علیه السلام پیش روی حضار قرار گرفت و­از طرف ستاد مردمی راهنمای زائران اربعین، لباس خادمین ستاد، به محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات تقدیم شد.

اپلیکیشن اختصاصی راهنمای زائر

در سال 1398 مهمترین خدمت ستاد راهنمای زائر به صورت رسمی رونمایی شد، تمام خدمات رایج ستاد شامل: نقشه، جانمایی موکب ها، ثبت گمشده، جسجوی گمشده و خدمات محتوایی شامل: اخبار، توصیه ها، آموزش، معرفی اماکن مقدس، احکام سفر و ادعیه های مورد نیاز زائران در این اپلیکیشن ارائه می شود.

این نرم‌افزار هم چنین، قابلیت ارائه خدماتی نظیر ارائه نقشه مسیر پیاده‌روی اربعین، نرخ حمل و نقل در عراق، اعلام مفقودی افراد و مدارک را به صورت رایگان دارد. همچنین، نقاط استقرار هلال احمر در عراق و ایران، دستورالعمل های هلال احمر، ثبت تردد زائرین، ارزیابی مواکب و ارزیابی عمومی و خدمات فراوانی از این قبیل در اپلیکیشن تعبیه شده است.

نرم افزار جامع راهنمای زائر اربعین حسینی با حضور حسین ذوالفقاری و حمید رضا فتاحی معاونین وزیر کشور و ارتباطات و فناوری اطلاعات، رضا تقی پور عضو شورای عالی فضای مجازی و حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان رونمایی شد.

زائران اربعین می توانند با نصب نرم افزار راهنمای زائر اربعین حسینی در تلفن های همراه خود اطلاعات مربوط به این سفر معنوی را در دسترس داشته و با کمترین مشکلی به این سفر معنوی بروند.

این نرم افزار به همت ستاد مردمی راهنمای زائر با قابلیت های کاربردی بسیار تهیه شده است.

در ادامه تصاویری از رونمایی اپلیکیشن راهنمای زائر در سال 98 را مشاهده می کنید:

سخن پایانی

توسعه و بهبود مستمر طرح و انجام هماهنگی های لازم بین سازمان ها و ستادهای مرتبط با مراسم نظیر ستاد اربعین کل کشور، وزارت امور خارجه (کنسولگری ها) ، سازمان حج، ستاد بازسازی عتبات و …. و تشکیل کمیته های مربوطه، بروزآوری شرح وظایف، ثبت نام داوطلبین، جذب خیرین ، هماهنگی مواکب و بسیج مردمی عراق، حضور مترجمین ، تنظیم طرح یکپارچه فناوری اطلاعات و ارتباطات ، برگزاری دوره های آموزشی برای خادمین طرح و ترانزیت اقلام و لوازم و … از جمله برنامه های همه ساله این ستاد می باشد.