معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر درباره وضعیت برگزاری مراسم اربعین با توجه به افزایش سرعت واکسیناسیون کرونا در کشور، گفت: هلال احمر و وزارت بهداشت به عنوان متولیهای اصلی بهداشت و درمان زائران، جلسات متعددی داشتند و طی دو ماه گذشته چندین جلسه در این زمینه برگزار شده است و ادامه هم دارد.
درودی افزود: در زمینه مراسم اربعین احتمال اجرای سناریوهای مختلفی وجود دارد؛ سناریوی اول این است که مراسم اربعین اصلا برگزار نشود، سناریوی دوم این است که با تعداد محدود برگزار شود و سناریوی سوم هم این است که با شرایط عادی مانند سالهای قبل برگزار شود.
اجرای سناریوی سوم با توجه به اینکه در شهریور و مهر عاشورا و اربعین را داریم، مقداری بعید به نظر میرسد. گرچه ممکن هم هست اتفاق افتد.وی ادامه داد: شرایط محتملتر برگزاری با شرایط محدودتر و تعداد کمتر زائرین است که کارشناسان ما در حال بررسی هستند و جلسات متعددی برگزار شده است و کارشناسان حوادث و بلایا با تیمهای بهداشت و درمان و مدیریت بیماریها در حال انجام ارزیابی خطر و تعیین میزان نیازهای بهداشتی و درمانی هستند.
با این حال باید صبر کنیم تا مقداری زمان جلوتر رود و در نهایت هم ستاد مرکزی اربعین در وزارت کشور است که تصمیم نهایی را اتخاذ میکند. هلال احمر و وزارت بهداشت به عنوان کمیتههای عضو ستاد اربعین که اختصاصا بحث بهداشت و درمان را پیگیری میکنیم، گزارشات فنی و کارشناسیمان را به ستاد مرکزی تقدیم میکنیم و در نهایت تصمیمگیری نهایی برگزاری یا عدم برگزاری مراسم اربعین با ستاد مرکزی خواهد بود که قاعدتا دستورالعملهای ستاد ملی کرونا هم در آن دخیل است.
وی افزود: اگر قرار بر اعزام زائرین اربعین باشد، مشخص میکنیم که به چه ظرفیتها و زیرساختهای بهداشت و درمانی چه داخل مرزها و چه خارج از مرزها نیاز خواهیم داشت که این موارد در حال بررسی و محاسبه است و طی هفته آینده گزارش آن را مشترکا به ستاد مرکزی اربعین ارائه میدهیم تا تصمیمگیری کنند.
وی درباره واکسیناسیون کرونا برای زائرین اربعین نیز گفت: در زمینه واکسیناسیون زائران اربعین با توجه به اینکه تعدادشان قاعدتا قابل توجهتر از حجاج است، هنوز هیچ قول قطعی و مستقیمی را وزارت بهداشت نداده و مذاکراتش هم انجام نشده و نمیتوان در این زمینه اظهارنظر کرد تا زمانیکه تکلیف مشخص شود. / ایسنا