لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ روز گذشته بیستم آذرماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد تا توسط نمایندگان خانه ملت بررسی و در صورت موافقت آنها بودجه هر نهاد مصوب و تخصیص یابد.
دولت سیزدهم در لایحه بودجه سال آینده برای سازمان حج و زیارت که زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، به عنوان نهادهای فرهنگی بودجهای پیشبینی کرده که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش یافته است؛ به طوری که دولت برای بودجه زیارتی به منظور برنامه ساماندهی و اعزام زائران به حج تمتع، عمره و عتبات عالیات بودجهای معادل با ۱۸۹ هزار میلیون ریال پیشبینی کرده است که از این مبلغ ۱۲۳ هزار میلیون ریال برای سازمان حج و زیارت و ۶۶ هزار میلیون ریال که به عنوان سایر ذکره شده است، به بعثه مقام معظم رهبری که در امور حج و زیارت فعالیت دارد، اختصاص داده شده است.
این امر در حالی است که این بودجه برای سال جاری ۱۱۲ هزار میلیون ریال و برای سال گذشته (سال ۹۹) ۶۸ هزار میلیون ریال و برای دو سال گذشته (سال ۹۸) ۵۳.۳ هزار میلیون ریال بود.
بر همین اساس، بودجه زیارتی سال آینده نسبت به سال جاری حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است که البته بودجه سازمان حج و زیارت که ۱۲۳ میلیون ریال برای سال آینده پیشبینی شده، نسبت به سال جاری کمتر از ۱۰ درصد رشد داشته است.
البته سال گذشته در لایحه بودجه ۱۴۰۰، به تفکیک برای زائران حج و عتبات بودجهای تقسیمبندی شده بود که اکنون در لایحه بودجه سال آینده این بخش حذف شده است. علاوه بر این، در لایحه بودجه زیارتی سال آینده، مبلغی به منظور سفر زیارتی سوریه پیشبینی نشده است. در حالی که به گفته علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت سفر به سوریه قرار است طی روزهای آینده به صورت محدود برقرار شود و بر اساس توافق صورت گرفته با طرف سوری، سالانه ۱۰۰ هزار زائر ایرانی به سوریه مشرف مشرف شوند.
به گزارش فارس، سفر به عتبات در هفتههای گذشته برقرار شده و هزینه این سفر به صورت هوایی برای یک هفته بین هشت میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شده است./ فارس