حجت الاسلام مرتضی استقامت، در نشست خبری تشریح فعالیت طلاب جهادی در ایام اربعین حسینی، گفت: کمیته فرهنگی اربعین از سال ۹۴ به صورت مردمی فعالیت های فرهنگی، تبلیغی و ترویجی خود را در طول مسیر کربلا و نیز در مبادی خروجی کشور آغاز کرد.
او افزود: برپایی موکب های پرسش و پاسخ، نماز جماعت، تبلیغ های دانش آموزی، همراهی مبلغین با خودروهای سواری که با حضور پرشور و گسترده قریب به ۳ هزار طلبه تبلیغی و جهادی شکل می گرفت، اما امسال برحسب دستور لازم الاجرای ستاد ملی مقابله با کرونا که همه تابع آن هستیم هیچگونه اعزام مبلغی نداریم ولی از آنجا که حوزه همیشه پاسخگو و در همه صحنه های کارزار آماده است هر گونه فعالیت را منوط به داخل مرزهای کشور کرده ایم.
مسئول کارگروه تبلیغ و نماز کمیته فرهنگی اربعین ادامه داد: طی جلسات متعددی که با مسئولان بعثه مقام معظم رهبری در عراق و ایران و نیز نمایندگان برخی بیوت مراجع معظم تقلید در خصوص بهره مندی هر چه بیشتر از این فرصتی که کرونا برای مبلغین اربعین به وجود آورده است، داشته ایم به این نتیجه رسیدیم که از تمامی ظرفیت های تبلیغی طلاب استفاده کرده و فعالیت های جهادی تبلیغی ارزشمندی را ویژه اربعین و دهه آخر صفر رقم بزنیم.
او با بیان اینکه ۱۳ نوع خدمت ارزشمند برای ایام اربعین حسینی و دهه آخر صفر تدارک دیده شده است، گفت: در طرح امسال سعی کرده ایم که هر خانه را به یک موکب فرهنگی، تبلیغی تبدیل کنیم و در این راستا بین ۹۰ تا ۱۰۰ مصادیق ارزشمند و منطبق با شور اربعین حسینی را تببین و برای طلاب ارسال کرده ایم.
مسئول کارگروه تبلیغ و نماز کمیته فرهنگی اربعین با اشاره به اهمیت فضای مجازی یادآور شد: به خدمت گرفتن فضای مجازی از اولویت های ماست و بدین منظور، طرح ها، برنامه ها و نکات مورد نظر توسط شبکه اجتماعی ایتا در اختیار تمامی مبلغین طرح اربعین قرار می گیرد.
او اظهار داشت: تقویت بنیه دینی و معرفتی، تحکیم بنیان خانه و خانواده، صله رحم و ترویج سبک زندگی اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت از اهداف این طرح با عنوان «هر خانه یک موکب» است.
استقامت، عدم حضور در پیاده روی اربعین را یک اصل ثابت دانست و گفت: با توجه به دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا فعلا شرایط حضور در کشور عراق را نداریم و همه ما تابع این امر هستیم. چرا که حوزه علمیه از ابتدا تابع دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا بوده و است.
او به کارگیری نخبگان حوزوی و تبلیغی را از نقاط قوت این طرح و حلقه پیوندی میان ارکان صف توصیف کرد و افزود: به منظور بهره مندی طلاب حاضر در این طرح از حضور اساتید و نخبگان علمی تبلیغی و فرهنگی حوزه های علمیه استفاده می کنیم.
مسئول کارگروه تبلیغ و نماز کمیته فرهنگی اربعین گفت: این طرح در همه نقاط ایران به ویژه مناطق محروم از ۱۵ لغایت ۳۰ صفر به اجرا گذاشته خواهد شد./ ایلنا