مهران قربانی با یادآوری این که حمل و نقل زائران در طرح اربعین به عنوان یک واقعه بی نظیر در دنیا طی 15 تا 16 روز انجام می شود، اظهار کرد: ر این مت بیش از 3.5 میلیون زائر از کشور خارج می شوند و معادل همین تعداد طی 4 تا 5 روز به کشور باز می گردند.
وی با بیان ” طبیعی است که به لحاظ شبکه راه ها و همینطور ظرفیت ناوگان در دوره اوج بازگشت زائران احتمال دارد با اختلالاتی در جابجایی روبرو شویم”، یادآور شد: در سفرهای رفت زائران اربعین حسینی امسال در مقایسه با سال گذشته در همین دوره زمانی عملکرد ناوگان حمل ونقل جاده ای 2.4 برابر شده است. این اتفاق بیانگر آن است که در سفرهای برگشت باید تمام امکانات را به کار گرفته و آنرا در اختیار زائران عزیز قرار دهیم تا این واقعه بزرگ در انتها با کیفیت و سرعت مناسب به سرانجام برسد.
وی تاکید کرد: بر این اساس تصمیم گرفته شده از تاریخ 25 مهرماه امسال تا 28 مهرماه 100 درصد ناوگان اتوبوسی حمل ونقل جاده ای کشور (بین شهری) جهت جابجایی زائران اربعین حسینی مورد استفاده قرار گیرد.
معاون حمل ونقل سازمان راهداری گفت: با توجه به این موضوع از هموطنان عزیز می خواهیم از انجام سفرهای غیرضروری در این 4 روز حتی الامکان خودداری کنند و در صورت نیاز از ناوگان سواری کرایه ای بین شهری، خودروهای شخصی یا حمل ونقل ریلی استفاده کنند.
قربانی با بیان این که 11 هزار دستگاه ناوگان اتوبوسی عملیاتی در کشور داریم، اضافه کر: البته حدود 12 هزار دستگاه اتوبوس داریم که به دلایلی از جمله نقص فنی یا سن بالا و… عملیاتی نیستند. 11 هزار دستگاه اتوبوس عملیاتی دارای کارت هوشمند بوده و می توانند در راه برون شهری تردد کنند.
وی همچنین افزود: راه های استان ایلام و کرمانشاه جزو جاده های کوهستانی هستند و هر خودرویی نمی تواند در این جاده ها تردد کند.